Cum modeleaza platile online lumea noastra

In zilele noastre, aproape toata lumea opteaza pentru metode de plata online. Cu toate acestea, stiati ca, printr-o simpla schimbare a modului de plata (eliminarea numerarului in favoarea platilor electronice) , se poate schimba drastic lumea in care traim? Iata cateva motive pentru care platile online vor imbunatati modul nostru de trai.

Ajungand la cei fara conturi bancare

O mare parte din populatia lumii nu detine un cont bancar, in special cei ce locuiesc in tarile in curs de dezvoltare. Probabil pentru ca era greu sa mergi la o banca, in special pentru oamenii ce isi duceau traiul in  zonele rurale, dar factorul hotarator ramane totusi, in viziunea noastra, faptul ca o mare parte a populatiei fie nu avea incredere in institutiile financiare, fie nu vedea rostul de a detine un cont bancar. Cu toate acestea, platile online ii ajuta pe cei ce nu detin conturi bancare sa isi plateasca facturile, ratele la banca sau sa isi achizitioneze diverse produse.

Platile digitale pot fi efectuate cu usurinta, atat prin intermediul smartphone-urilor, cat si al laptopurilor. Aceasta inseamna ca o parte covarsitoare a populatiei isi poate face conturi bancare online, poate efectua transferuri prin metode bancare online sau prin utilizarea unor platforme alternative de plata, sau chiar isi poate primi salariile prin utilizarea unor metode de plata online. Populatia din zonele rurale care are acces la internet si utilizeaza un smartphone poate trimite si primi astfel cu usurinta bani, ceea ce este ideal pentru cei ce isi doresc sa trimita anumite sume de bani familiei sau prietenilor.

Trecerea catre operatiunile fara numerar

Odata cu cresterea ponderii platilor online, este foarte probabil ca societatea din care vom face parte in viitor sa fie una a platilor digitale, executate electronic, fara ca acestea sa depinda de utilizarea numerarului. Din ce in ce mai multi consumatori opteaza pentru metode de plata online, deoarece cumparaturile online si livrarea de alimente sau de alte produse sunt practic un element esential in multe tari. Prin urmare, platile in numerar devin demodate. De fapt, unii comercianti si magazine fizice accepta doar plati fara numerar, oferind din ce in ce mai multe alternative de plata electronica, precum plati cu cardul, Paypal, Venmo etc.

Imprumuturi online

Platile electronice si cumparaturile online inregistreaza o crestere uriasa, dar aceasta nu exclude acordarea unor imprumuturi online. O mare parte a populatiei opteaza astfel pentru optiunea de imprumut al unor anumite sume de bani, dar aceasta operatiune necesita mult timp si efort, in cazul utilizarii serviciilor bancare traditionale. Din fericire, imprumuturile online fac mai usoara aceasta operatiune, astfel incat oamenii vor imprumuta bani fara sa astepte ore in sir la coada.

Majoritatea platformelor de creditare online au conditii mai putin stricte pentru obtinerea imprumuturilor, ceea ce face mai facila obtinerea acestora, fiind de un real ajutor, in special pentru persoanele cu scoruri de credit mici. De asemenea, este usor pentru oricine sa obtina diverse cotatii fara a a se deplasa din confortul caminului propriu. In plus, platformele de creditare online necesita mai putine resurse decat o unitate traditionala. Prin urmare, ratele dobanzii, impreuna cu alte comisioane  percepute, tind sa fie mult mai mici decat cele ale unei banci traditionale.

Cresterea vanzarilor online

Comerciantii online vor sesiza astfel o crestere uriasa a vanzarilor in urmatorii ani. Din ce in ce mai multe companii isi vand online bunurile sau serviciile, astfel incat aproape oricine isi poate vizualiza vanzarile prin intermediul smartphone-urilor. De fapt, este din ce in ce mai probabil ca majoritatea serviciilor sau a bunurilor vandute sa fie realizate prin intermediul comertului electronic,  pana in 2040. Acest lucru se datoreaza faptului ca platile digitale sunt extrem de usor de efectuat, astfel incat vanzarile online vor creste pe masura ce din ce in ce mai multe perdoane vor alege sa foloseasca optiuni online de plata.

Buletin informativ

Doriti sa fiti informat despre ofertele noastre speciale, noutatile si tendintele? Abonati-va cu e-mailul dvs. de mai jos.

De asemenea, va putem trimite un mesaj text pe telefon.

Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.