Viitorul platilor electronice

Platile Electronice

Platile electronice devin, cu siguranta, atat o tendinta cat si o necesitate din ce in ce mai mare in mediul economic contemporan. Din ce in ce mai multe companii si clienti opteaza pentru plati electronice in detrimentul numerarului, al cecurilor sau al altor modalitati traditionale de plata, dar ce urmeaza? Iata la ce ve puteti  astepta de la platile electronice in viitorul apropiat.

In primul rand, stim ca pandemia de COVID-19 a avut un impact puternic asupra intregii lumi, iar transformarile au fost mult mai mari decat credeam. Una dintre cele mai mari modificari pe care COVID-19 le-a avut asupra noastra, si in special asupra sistemelor  de plata electronice, a fost afluxul urias de inscrieri si de inregistrari de conturi de utilizatori pentru toate metodele de plata online. De exemplu, PayPal, Venmo, Paxum etc. au cunoscut o crestere imensa a numarului de persoane care se inscriu pe platformele lor.

Multi dintre acesti oameni s-au inscris pentru sisteme de plata online, deoarece doreau sa gaseasca diferite modalitati de a plati si transfera bani fara sa se intalneasca personal bancar, sau sa stea la cozile ce isi pot face aparitia in banci, deoarece COVID-19 i-a determinat pe toti sa respecte o anumita distanta sociala pengtru a isi proteja sanatatea. Prin urmare, aceste sisteme de plati electronice au devenit rapid „noul normal” pentru majoritatea dintre noi, mai ales ca oamenii au considerat ca platile desfasurate astfel sunt mai usoare, mai sigure si se fac din confortul propriului camin. Astfel, este foarte probabil ca majoritatea platilor ce se vor desfasura in viitor sa fie plati electronice.

Deoarece platile electronice ar putea deveni in curand un standard pentru toata populatia, este posibil ca astfel sa asistam la transformarea societatii contemporane intr-o societate moderna, digitalizata, ce va utiliza in mare parte sisteme de plata fara numerar. Platile in numerar au fost cea mai populara optiune ce a apartinut trecutului, dar, cu toate acestea, oamenilor li se pare mai usor si mai sigur sa opteze pentru facilitati electronice de plata pentru a achita facturi sau rate de credit. Locuri precum magazinele alimentare, farmacii, benzinarii, etc. implementeaza in prezent mai multe metode de acceptare a platilor electronice pentru bunurile si serviciile achizitionate de la acestea, astfel incat oamenii sa isi poata folosi cardurile si telefoanele pentru a putea achita contravaloarea cumparaturilor cu ajutorul platilor digitale.

In prezent, in lume, foarte multi cetateni nu detin conturi bancare, dar acest lucru se poate schimba in curand. Din ce in ce mai multe persoane au inceput sa isi creeze si sa utilizeze conturi bancare online pentru servicii bancare desfasurate cu ajutorul internetului, sau au trecut la utilizarea unor  platforme alternative, cum ar fi PayPal, pentru a plati cumparaturile online, a achita facturi  si pentru a transfera numerar. Aceasta este o modalitate excelenta de a face plati, fara a isi parasi propriul camin.

Spre exemplu, este suficient  sa aruncam o privire la piata in curs de dezvoltare din America de Sud. S-a estimat ca aproximativ 85% din tranzactii au fost plati in numerar. O alta statistica a aratat ca aproximativ 39% din populatia din America de Sud detinea conturi bancare. Este foarte probabil insa ca aceasta statistica sa aiba un grad mare de eroare, deoarece multi oameni nu aveau incredere in institutiile financiare la care detineau conturile. Cu toate acestea, posibilitatea de a-si vizualiza conturile bancare prin intermediul telefoanelor si de a accesa optiuni de plata alternative va schimba cat mai curand modul in care acestia isi vor derula operatiunile financiare, in special dupa ce va trece si pandemia de COVID-19. Piata in curs de dezvoltare a inregistrat in prezent o crestere a numarului de clienti ce utilizeaza metode alternative de plata si servicii bancare online.

O alta tara cu progrese in acest domeniu este si India, ce face, de asemenea, pasi uriasi in domeniul platilor electronice. Doar aproximativ ⅓ din populatia acestei tari are acces la internet, aproximativ 20% din populatia totala a Indiei neavand un cont bancar. Cu toate acestea, datorita epidemiei de COVID-19, se observa o crestere importanta a numarului de plati electronice. Guvernul indian a creat o tinta de cel putin 1 miliard de tranzactii electronice in fiecare zi, pe care probabil o va atinge in viitorul apropiat.

Buletin informativ

Doriti sa fiti informat despre ofertele noastre speciale, noutatile si tendintele? Abonati-va cu e-mailul dvs. de mai jos.

De asemenea, va putem trimite un mesaj text pe telefon.

Copyright © 2021. Toate drepturile rezervate.